Proč hořčice Bornier?

  • Patří v gastronomii k tomu nejlepšímu.
  • Již 200 let slouží v kuchyni zkušeným milovníkům dobrého jídla.
  • Tradice výroby již od roku 1816.
  • Skleněná uzavíratelná amfora zachovává původní aroma a chuť.
  • Ingredience špičkové kvality v jakémkoli receptu.
  • Široká paleta chutí.

Dijonská

Dijonská hořčice je celosvětově považována za jeden ze symbolů francouzské gastronomie. Jak již název napovídá, receptura pochází z proslulé kulinářské metropole Dijonu. Tradičními ingrediencemi pro její výrobu jsou hnědá hořčičná semínka a šťáva z nezralých hroznů. Právě kombinace těchto dvou základních složek jí dodává nezaměnitelnou příjemně štiplavou, pikantní a zároveň jemnou chuť. Je ideální jako doplněk k uzeninám i různým druhům masa. Báječně se hodí také do marinád k jejich nakládání před pečením či grilováním. Stejně úspěšně dodává chuť omáčkám, salátovým dresinkům a dipům. V receptech, ve kterých je uvedena, se ji v zájmu výsledné chuti rozhodně nevyplatí nahrazovat. Dijonská hořčice Bornier získává každoročně ocenění v prestižní soutěži Napa Valley Mustard Competition, konané v USA.

Hrubozrnná

Hrubozrnná hořčice vzniká obohacením jedinečné receptury dijonské hořčice o celá hnědá hořčičná semínka. Kontrast velmi jemného, lehce štiplavého základu a křupavých, mírně nakyslých semínek je doprovázen požitkem z intenzivní hořčičné chuti. Její kontrastní struktura i chuťové vlastnosti nejlépe vyniknou například v salátovém dresinku nebo v masových krustách. Hrubozrnná hořčice Bornier dodá vašim oblíbeným pokrmům další originální rozměr nevšedního gurmánského zážitku.

Dijon Delikates

Vzniká sofistikovanou kombinací nejjemnější dijonské hořčice a kvalitního pikantního octa. Výsledkem je osobitá, velmi výrazná chuť, která okamžitě zaujme. Výborně doplní typické masové lahůdky, omáčkám dodá říz a poskytne skvělý doprovod třeba grilované zelenině. Báječně se hodí také do salátových dresinků. Právě v nich totiž skvěle vynikne její jemná struktura.

Medová

Medová hořčice je unikátní kombinací originální dijonské hořčice s kvalitním medem. Výsledný dojem je zajímavý překvapivě příjemným kontrastem slaného a sladkého. Velmi jemná, lehce nasládlá hořčice ozvláštní chuť sendvičů, omáček i salátových dresinků a dovede ji k dokonalosti. Její nasládlost je také důvodem, proč je velmi oblíbená i u dětí.

Provensálská

Skvěle v sobě snoubí dva tak typicky francouzské prožitky – delikátní chuť proslulé dijonské hořčice s omamnými vůněmi bylinek ze slunné Provence. Ideálně se doplňuje s pochoutkami středomořské kuchyně, zvýrazní chuť ryb, masových omáček, salátových dresinků i grilované zeleniny. Vzhledem ke svému jemnějšímu vyznění je vhodná i pro mnoho dalších pokrmů, kterým vždy dodá příjemný letní nádech.

Hořčice s hruškou

Je nevšední novinkou i originální výzvou všem labužníkům. Spojuje v sobě charakteristickou, lehce nakyslou štiplavost tradiční dijonské hořčice s plnou sladkostí zralé hrušky. Výsledkem je unikátní hořčice ovocně nasládlé chuti. Svou letní notou se báječně hodí do salátových dresinků a také sendvičům dodá neodolatelnou „šťávu“.

Hořčice s fíkem

Přináší nový zajímavý odstín do pestré palety hořčic Bornier. Delikátní pikantnost dijonské hořčice je obohacena sladce omamnou chutí vyzrálých fíků a jemným aroma rozmarýnu. Perfektně se hodí k různým typům masových pokrmů, stejně jako do sendvičů. Díky své lehce exotické chuti i nasládlosti osvěžené rozmarýnem je úspěšným doplňkem letních grilování, stejně jako zimních svátků plných dobrého jídla.