Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Waldorfský salát

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

250 g řapíkatého celeru
60 g vlašských ořechů
120 g majonézy
2 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
4 lžíce smetany
2 jablka
2 lžíce citronové šťávy

POSTUP:

Řapíkatý celer oloupeme, zbavíme vláken a nakrájíme na 5 mm silné kousky. Stejně velké uděláme i kousky z oloupaného jablka. Ořechy rozpůlíme. V misce smícháme majonézu, smetanu, citronovou šťávu a hrubozrnnou hořčici a takto připravenou zálivku dobře vmícháme do salátu.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier