Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Gravlax s omáčkou z medové hořčice a kopru

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

300 – 400g filet z lososa bez kůže
50g krupicový cukr
50g mořská sůl
mletý pepř
čerstvý kopr
medová hořčice Bornier
olivový olej

POSTUP:

Na dno mísy nasypeme krupicový cukr, sůl, čerstvě mletý pepř a snítky čerstvého kopru. Přidáme filety lososa a opět trochu posypeme cukrem a solí, pepřem a nasekaným koprem.

Lososa zakryjeme potravinářskou fólií, zatížíme a na 2–3 dny vložíme do lednice. Nakrájeného lososa podáváme s omáčkou z olivového oleje, medové hořčice a jemně nasekaného kopru.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier