Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Nadýchaná francouzská omeleta se sýrem Gruyére a medovou hořčicí

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

Na 1 omeletu

3 vejce
máslo
sůl
pepř
1 lžíce smetany
50 g sýru Gruyére
medová hořčice Bornier
3 cherry rajčátka
plocholistá petržel

POSTUP:

Vejce našleháme se smetanou, osolíme a vlijeme do pánve na rozpuštěné máslo. V okamžiku, kdy se vejce začnou srážet, je několikrát křížem promícháme. Omeleta díky tomu dostane nadýchanou konzistenci. Na střed omelety přidáme nastrouhaný sýr, medovou hořčici a cherry rajčátka nasekaná najemno. Omeletu překlopíme na talíř (zarolovanou nebo jen přeloženou na polovinu). Posypeme nasekanou petrželkou a čerstvě namletým pepřem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier