Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Quiche lorraine s dijonskou hořčicí

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 – 6 porcí

200 g hladké mouky
100 g másla
1 vejce
sůl

POSTUP:

V míse smícháme mouku se studeným máslem nakrájeným na kousky. Když se máslo spojí s moukou, přidáme vejce a rychle uhněteme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici.

Těsto vytvarujeme do koláčové formy a 10 minut předpékáme zatížené pečicím papírem a fazolemi (aby se nenafouklo) v troubě předehřáté na 200 °C. Pak fazole i papír odstraníme a pečeme dalších 10 minut.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier