Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Hovězí pupek (flank steak) marinovaný v hořčici s citronem a česnekem s lehkým salátem

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

700 g flank steak (hovězí pupek)
200 ml panenského olivového oleje
3 citrony (bez chemického ošetření) – kůra a šťáva
2 stroužky česneku
1 šalotka
3 polévkové lžíce dijonské hořčice Bornier
sůl
pepř
listový salát (mix rukoly, polníčku a frisée)

POSTUP:

V misce smícháme olivový olej s citronovou kůrou a šťávou, jemně nasekanou šalotkou, najemno nadrceným česnekem a dijonskou hořčicí. Dochutíme solí a pepřem.

Část marinády odložíme stranou a zbytkem potřeme maso, které necháme alespoň 5 hodin marinovat.

Marinované maso položíme na rozpálený gril a z každé strany 3–5 minut (podle toho, jakého stupně propečení chceme dosáhnout) pečeme. Poté maso sundáme z grilu a necháme chvilku odpočinout.

Mezitím v míse promícháme listový salát s marinádou, kterou jsme předtím dali stranou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme společně se salátem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier