Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Králík na hořčici

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4–6 porcí

1 králík naporcovaný na 8 částí
2 mrkve
1 celer
1 cibule
2 stroužky česneku
3 snítky tymiánu
1 rajče
120 g dijonské hořčice Bornier
30 g strouhanky
150 g cukrového hrášku v luscích
1 lžíce nasekaného estragonu
přepuštěné máslo
sůl
pepř

POSTUP:

Králíka lehce osolíme, v pečicí nádobě ho ze všech stran orestujeme na přepuštěném másle, dokud nechytne barvu, a dáme ho z nádoby stranou. Mrkev a celer nakrájíme na hranolky, cibuli na segmenty a v pečicí nádobě po králíkovi je 3–5 minut smažíme společně se snítkami tymiánu a celými stroužky česneku. Pak přidáme nadrobno pokrájené, oloupané a semen zbavené rajče a dobře promícháme.

Kousky králíka potřeme dijonskou hořčicí, posypeme strouhankou, vrátíme do pečicí nádoby a na 20 minut dáme péct do trouby předehřáté na 220 °C. Pak přidáme hráškové lusky, které předem během 1–2 minut spaříme ve vroucí vodě, lehce promícháme a pečeme dalších 5–7 minut.

Před podáváním posypeme estragonem. Podáváme s listovým salátem, bagetkou nebo šťouchaným bramborem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier