Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Kuřecí rilletes s hrubozrnnou hořčicí

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

5 ks kuřecí supreme (kuřecí prso s částí křídla)
1 mrkev
1 cibule
1 bouquet garni
150 ml bílého vína
750 ml kuřecího vývaru
olivový olej
150 g másla
2 lžíce celozrnné hořčice Bornier
1 feferonka

POSTUP:

Mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme na olivovém oleji, přidáme kuřecí maso a osmahneme dozlatova. Přidáme bílé víno, necháme ho odpařit, přilijeme kuřecí vývar a přidáme česnek a bouquet garni. Pozvolna vaříme přibližně 45 minut až jednu hodinu, dokud se vývar zcela nevypaří. Poté bouquet garni vyjmeme, odstraníme kůži z masa a kosti a maso vidličkou natrháme na vlákna. Přidáme máslo, hrubozrnnou hořčici, feferonku, dobře promícháme a necháme vychladnout. Podáváme s bagetou.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier