Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Salát z fazolek a kukuřice s dresingem z hrubozrnné hořčice

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

3 – 4 porce

3 celé kukuřice
300 g žlutých fazolových lusků
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce celozrnné hořčice Bornier
1 malá cuketka
1 žlutá paprika
salát z listů červené řepy
řeřicha
sůl
pepř

POSTUP:

Ve vroucí osolené vodě povaříme kukuřičné klasy doměkka. Na poslední 2 minuty vaření k nim přidáme fazolové lusky. Vše vyndáme z vody a prudce zchladíme v míse s ledem (zastaví se var a zelenina si uchová barvu). Zeleninu nakrájíme – kukuřici a cuketu na kolečka a papriku na proužky. Lusky necháme celé. Přidáme salátové listy a řeřichu a promícháme je s dresinkem z vinného octa, citronové šťávy, olivového oleje a celozrnné hořčice.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier