Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Telecí líčka na víně s celozrnnou hořčicí

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 – 6 porcí

1 kg telecích líček
1 celer
3 mrkve
8 žampionů
2 cibule
2 stroužky česneku
3 snítky čerstvého tymiánu
300 ml červeného vína
300 ml hovězího vývaru
sůl
pepř
přepuštěné máslo
2 bobkové listy
3 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier

POSTUP:

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran na přepuštěném másle.

Osmažené maso odložíme a ve výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem pokrájené nadrobno. Pak přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka, plátky celeru a žampiony pokrájené na čtvrtky a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme červené víno a necháme ho odpařit. Vrátíme zpět maso, přidáme celozrnnou hořčici, bobkový list, tymián a zalijeme vývarem. Necháme chvilku povařit a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme další 2–3 hodiny, dokud není maso krásně měkké a nerozpadá se. Podáváme s bramborovou kaší.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier