Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Salát Caesar s kuřecími prsíčky

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

římský salát
400 g kuřecích prsou
panenský olivový olej
4 plátky toustového chleba
mořská sůl
drcený zelený pepř
50 g parmazánu

Dresink

1 plátek ančovičky
1 stroužek česneku
100 ml majonézy
25 ml 31% smetany
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier

POSTUP:

Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat v chladničce. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany 2 minuty. Přendáme na plech s mřížkou a přibližně 30 minut necháme dopékat v troubě při teplotě 100 °C.

Toustový chléb zbavený kůrek nakrájíme na kostičky, které pokapeme olivovým olejem a posolíme. Rozložíme na plech a přibližně 25 minut pečeme na 120 °C.

Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici Bornier a česnek dáme do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéru vytvoříme dresink, který podle potřeby dosolíme.

Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink, krutonky a vše společně dobře promícháme. Na salát nakrájíme kuřecí prsíčka a ozdobíme hoblinkami parmazánu.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier