Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Tataráček z čerstvého a uzeného lososa

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

200 g čerstvého lososa
200 g uzeného lososa
šalotka
1 lžička dijonské hořčice Bornier
1 lžička kaparů
kopr
olivový olej
mořská sůl

POSTUP:

Čerstvého i uzeného lososa nakrájíme na malé kostičky, šalotku pokrájíme najemno a v misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, dijonskou hořčicí, pokrájenými kapary a koprem. Podle potřeby dosolíme a podáváme s toustem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier