Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Grilovaná vepřová žebra v marinádě z hrubozrnné hořčice

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

1 kg vepřových žeber
4 cibule
1 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
1 lžička římského kmínu
panenský olivový olej
mořská sůl
drcený pepř
rozmarýn

POSTUP:

Žebra v celku marinujeme alespoň 12 hodin v olivovém oleji s římským kmínem, hrubozrnnou hořčicí, pepřem a snítkou rozmarýnu v chladničce.

Marinovaná žebra osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Společně s cibulí pokrájenou nahrubo přeložíme na plech a dáme do trouby předehřáté na 130 °C. Podle velikosti žeber pečeme 2 až 3 hodiny.

Podáváme se sterilovanou zeleninou, salátem a omáčkou z výpeku.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier