Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Grilovaná kuřecí prsa v marinádě ze zázvoru a medové hořčice se smetanovými těstovinami tagliatelle

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

600 g kuřecích prsou
medová hořčice Bornier
panenský olivový olej
zázvor – oloupaný a pokrájený na menší kousky
mořská sůl

Smetanové tagliatelle

500 g těstovin tagliatelle
200 ml 31% smetany
1 lžička medové hořčice Bornier
80 g polosušených rajčátek
50 g baby špenátu
mořská sůl

POSTUP:

Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem, přidáme zázvor a necháme marinovat v chladničce. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opékáme na rozpálené pánvi z každé strany 2 minuty. Přendáme na plech s mřížkou, potřeme medovou hořčicí a necháme přibližně 30 minut dopékat v troubě při teplotě 120 °C.

Tagliatelle uvařené al dente prohodíme na horké pánvi se smetanou a medovou hořčicí a minutu povaříme. Ochutíme solí, přidáme listy čerstvého baby špenátu a polosušená rajčata.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier