Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Kapr v ořechové strouhance se salátem z pečených brambor

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

600 g filetů z kapra
5 vajec
200 g hladké mouky
50 g vlašských ořechů
200 g strouhanky
500 g brambor
sterilovaná okurka
jarní cibulka
150 g 15% zakysané smetany
extra panenský olivový olej
medová hořčice Bornier
mořská sůl
drcený pepř

POSTUP:

Filety z kapra obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance smíchané s drcenými vlašskými ořechy a osmažíme z každé strany dozlatova.

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, které osmažíme na olivovém oleji. Smícháme je s nadrobno nastrouhanou sterilovanou okurkou, zakysanou smetanou a pokrájenou jarní cibulkou. Ochutíme medovou hořčicí, solí a pepřem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier