Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Pečené vepřové koleno s hořčicovokřenovým dipem a strouhanou hruškou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

1 kg vepřového kolena
4 cibule
kmín
panenský olivový olej
mořská sůl
rozmarýn

Dip

4 lžíce gourmet hořčice Bornier
30 g smetanového křenu
1 hruška
2 lžíce panenského olivového oleje
mořská sůl

POSTUP:

Vepřové koleno v celku marinujeme s olivovým olejem, kmínem a snítkou rozmarýnu a alespoň 12 hodin necháme odležet v chladničce.

Marinované koleno osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Přendáme na plech s nahrubo pokrájenou cibulí, podlijeme malým množstvím vody a podle velikosti kolena pečeme přibližně 3 až 4 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C.

V misce smícháme gourmet hořčici, křen s nastrouhanou hruškou a olivovým olejem a podle chutí dosolíme.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijon Delikates hořčice Bornier