Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Kuřecí nugety s dipem z medové hořčice a křenu

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

750 g kuřecích prsou
1 balení kukuřičných lupínků
3 vejce
50 ml mléka
sušená pálivá paprika
olej na smažení

Dip

3 lžíce majonézy
5 lžic medové hořčice Bornier
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
křen

POSTUP:

Prsa nakrájíme na nudličky, které namočíme do vajíčka smíchaného s mlékem a paprikou a obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Obalené maso osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova a podáváme s dipem.

Dip připravíme tak, že smícháme majonézu, medovou hořčici a citronovou a pomerančovou šťávu s nastrouhaným křenem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier