Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Grilovaná vepřová kotleta s vesnickým knedlíkem a hořčicovopepřovou omáčkou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

4 ks vepřových kotlet
domácí grilovací koření
panenský olivový olej
mořská sůl
drcený pepř
rozmarýn

Vesnický knedlík

10 plátků toustového chleba
3 vejce
200 ml 31% smetany
2 hrsti plocholisté petrželky (bez stonků)
panenský olivový olej
mořská sůl
drcený pepř

Hořčicovopepřová omáčka

1 šalotka
200 ml 31% smetany
medová hořčice Bornier
hrubozrnná hořčice Bornier
1 lžička nakládaného zeleného pepře
panenský olivový olej
mořská sůl

POSTUP:

Kotlety opepříme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 2 až 3 minuty. Přendáme na plech s mřížkou a dáme do trouby předehřáté na 60 °C a podle výšky kotlet pozvolna dopékáme 1 až 2 hodiny.

Petrželku rozmixujeme dohladka s trochou olivového oleje. Toustový chléb nakrájíme na drobné kostičky, které necháme vysušit. Vysušené kostky smícháme se smetanou, vejcem, rozmixovanou petrželkou, solí a pepřem. Naplníme do hrnků vytřených olivovým olejem a podle velikosti hrnku vaříme na pařáku 20 až 30 minut.

Na drobné kostičky pokrájenou šalotku lehce osmahneme na olivovém oleji, přidáme hořčice a minutu opékáme. Přilijeme smetanu, dobře promícháme, ochutíme solí, nakládaným pepřem a 2 minuty provaříme.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier