Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Smažené kuřecí řízky s dijonským dipem z čerstvého sýra

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

600 g kuřecích prsou
100 ml 31% smetany
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
drcené kukuřičné lupínky
panenský olivový olej
mořská sůl

Dijonský dip

200 g sýra cottage
1 lžička dijonské hořčice Bornier
1 lžíce panenského olivového oleje
30 g hráškových výhonků
mořská sůl
drcený pepř

POSTUP:

Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky a osolíme. Ze smetany, vajec a hladké mouky vytvoříme hustší těsto, které také lehce osolíme. Připravená kuřecí prsa obalíme nejprve v těstu a posléze v kukuřičných lupíncích. Smažíme na pánvi s olejem z každé strany dozlatova.

Sýr cottage smícháme s olivovým olejem, přidáme pokrájené hráškové výhonky a dijonskou hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier