Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Domácí bramborové chipsy s jemnou hořčicovou omáčkou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

brambory
panenský olivový olej
mořská sůl

Hořčicová omáčka

200 g 30% zakysané smetany
1 lžička medové hořčice Bornier
pažitka
panenský olivový olej
mořská sůl

POSTUP:

Brambory oloupeme a s pomocí škrabky nakrájíme na tenké lupínky. Smažíme na pánvi s olejem z každé strany dozlatova.

Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, pokrájenou pažitkou a olivovým olejem a podle chuti osolíme.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier