Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Rustikální bramborové hranolky s domácí tatarskou omáčkou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

800 g brambor
panenský olivový olej
mořská sůl

Domácí tatarská omáčka

150 g majonézy
½ cibule
4 sterilované okurky
1 lžička gourmet hořčice Bornier
worcester
1 hrst plocholisté petrželky (bez stonků)
2 lžíce panenského olivového oleje
mořská sůl

POSTUP:

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a propláchneme studenou vodou. Osušíme je papírovými kuchyňskými utěrkami a na rozpáleném oleji je asi 5 minut smažíme v pánvi doměkka. Poté je naběračkou vyndáme, osušíme papírovými utěrkami a necháme zchladnout. Pak je vrátíme do rozpáleného oleje, dosmažíme je dokřupava a osolíme. Díky dvojímu smažení budou hranolky krásně křupavé.

Do vyšší nádoby dáme majonézu, gourmet hořčici, petrželku, pár kapek worcesteru, olivový olej, cibuli a sterilovanou okurku a podle chuti osolíme. Vše společně rozmixujeme s pomocí ponorného mixéru.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijon Delikates hořčice Bornier