Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Salát s hořčičným dresinkem, cherry rajčaty a pečenou slaninou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

mix salátových listů
anglická slanina
cherry rajčata
olivový olej
sůl
pepř

Dresink

100 ml slunečnicového oleje
1 lžíce dijonské hořčice Bornier
2 lžíce medu
sůl
pepř

POSTUP:

Dijonskou hořčici šleháme s olejem a medem, dokud nevznikne krémová emulze, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Plátky anglické slaniny na pánvi opečeme dozlatova. V míse smícháme trhané listy salátu s dresinkem a pokrájenými cherry rajčaty, osolíme, opepříme a navrch ozdobíme opečenou slaninou.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier