Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Cibulové kroužky s hořčicovým dipem

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

4 cibule
hladká mouka
100 ml mléka
1 vejce
30 g listů koriandru
sůl
pepř

Dip

200 g zakysané smetany
citronová šťáva z 1 citronu
1 lžíce medové hořčice Bornier
pažitka
sůl
pepř

POSTUP:

Z hladké mouky, mléka, vajec, koriandru, soli a pepře vytvoříme hustší těstíčko, ve kterém obalíme na kolečka nakrájenou cibuli. Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.

Smetanu, citronovou šťávu a medovou hořčici rozmícháme do hladké emulze, přidáme nasekanou pažitku, sůl a pepř.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier