Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Marinovaný losos v hrubozrnné hořčici, javorovém sirupu a kopru s grilovanou zeleninou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

800 g filetů z lososa
3 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
50 ml javorového sirupu
čerstvý kopr
sůl
pepř

Zelenina

cuketa
lilek
papriky barevné
červená cibule
zelené fazolky
olivový olej
sůl
pepř

POSTUP:

Filety z lososa nakrájíme na jednotlivé porce. Hořčici, javorový sirup a kopr smícháme dohromady. Směsí potřeme osoleného a opepřeného lososa, kterého necháme půl hodiny marinovat a pak ho zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Pánev sundáme z plamene a lososa necháme pomaličku dojít.

Omytou zeleninu nakrájíme na podélné hranolky, které opečeme na olivovém oleji. Opečenou zeleninu ochutíme pepřem a solí.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier