Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Kuřecí paličky marinované v provensálské hořčici s dipem s čerstvého sýra

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

8 kuřecích paliček
4 lžíce provensálské hořčice Bornier
olivový olej
sůl
pepř

Dip

150 g sýru cottage
1 lžička dijonské hořčice Bornier
jarní cibulka
olivový olej
sůl
pepř

POSTUP:

Osolené a opepřené kuřecí paličky potřeme marinádou z provensálské hořčice Bornier a oleje. Přendáme do pekáče a pečeme přibližně 1 hodinu v troubě předehřáté na 160 °C.

V míse smícháme sýr cottage s dijonskou hořčicí a pokrájenou jarní cibulkou, ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier

POUŽITÁ HOŘČICE:

Provensálská hořčice Bornier