Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Gnocchi s kuřecím masem a medovohořčičnou omáčkou

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

600 g kuřecích prsou
tymián
sůl
pepř
gnocchi

Omáčka

300 ml 30% smetany
2 lžíce medové hořčice Bornier
sůl
pepř

POSTUP:

V rozpáleném hrnci krátce orestujeme hořčici, přilejeme smetanu a necháme probublat. V případě velkého zhoustnutí podle potřeby naředíme mlékem, osolíme a opepříme. Gnocchi uvaříme a přidáme k omáčce.

Kuřecí prsa pokrájíme na menší proužky, osolíme, opepříme, přidáme posekaný tymián, zprudka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a přidáme je na gnocchi s omáčkou.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Medová hořčice Bornier