Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Smažená kuřecí prsíčka v hořčičném těstíčku s bramborovou kaší

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

4 porce

800 g kuřecích prsíček
100 g hladké mouky
2 vejce
150 ml mléka
2 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
sůl
pepř

Kaše

700 g brambor
150 ml mléka
100 g másla
sůl

POSTUP:

Z hladké mouky, vajec, mléka, hrubozrnné hořčice a soli vytvoříme těstíčko. Kuřecí prsa nakrájíme na větší podélné kusy a osolíme. Maso obalujeme v připraveném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, které vaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, přidáme teplé mléko, máslo a rozšleháme na kaši.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier