Hořčice v kuchyni
Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.
Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.
Dip se smaženou cibulkou, dijonskou hořčicí a zeleninovými chipsy
INGREDIENCE:
1 lučina
1 zakysaná smetana
1 lžíce dijonské hořčice Bornier
2 cibule
máslo
sůl
pepř
Chipsy
mrkev
celer
petržel
červená řepa
olivový olej
POSTUP:
Cibule nakrájíme nahrubo a osmažíme na másle dozlatova. Všechny suroviny smícháme dohromady s cibulkou a podáváme se zeleninovými chipsy.
Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, lehce posolíme a necháme 15 minut odpočívat. Utřeme vodu, kterou zelenina pustí, a přendáme ji na lehce vymaštěný pekáč. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15–20 minut dokřupava.
POUŽITÁ HOŘČICE:
Dijonská hořčice Bornier