Hořčice v kuchyni
Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.
Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.
Salát s uzeným lososem a dresinkem z medové hořčice
INGREDIENCE:
4 porce
mix listových salátů
cherry rajčátka
1 malá cuketka
4 žampiony
1 lžíce medové hořčice Bornier
100 ml olivového oleje
1 lžíce vody
pepř
320 g lososa (80 g na každou porci)
sezamová semínka
POSTUP:
Salátové listy smícháme s cherry rajčátky překrojenými na poloviny, cuketkou nakrájenou na rozčtvrcená kolečka a plátky žampionů.
Olivový olej smícháme s medovou hořčicí a lžící vody. Vzniklou emulzi nalijeme na salát a dobře promícháme. Vložíme do hlubokého talíře, přidáme uzeného lososa a zasypeme sezamovými semínky.
POUŽITÁ HOŘČICE:
Medová hořčice Bornier