Hořčice v kuchyni
Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.
Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.
Kuřecí prsa marinovaná v medové hořčici s rýžovým pilafem
INGREDIENCE:
4 porce
4 kuřecí prsa bez kůže
4 lžíce medové hořčice Bornier
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 limetka
sůl
pepř
250g rýže
sušená červená paprika
800 ml kuřecí vývar
1 cibule
plocholistá petržel
olivový olej
POSTUP:
Všechny ingredience kromě limetky smícháme dohromady, přidáme kuřecí prsa a nejlépe 24 hodin marinujeme. Na mírně rozehřátém grilu pečeme prsa 4–6 minut z každé strany. Sundáme z grilu a necháme chvilku odpočinout.
POUŽITÁ HOŘČICE:
Medová hořčice Bornier