Hořčice v kuchyni

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.

Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.

Parmazánovohořčicový dip s batátovými hranolky

« zpět na recepty

INGREDIENCE:

1 zakysaná smetana
1 nadrcený stroužek česneku
½ hrnku nastrouhaného parmazánu
2 lžíce dijonské hořčice Bornier
1 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
sůl
pepř

olivový olej
batáty
sůl
pepř
rozmarýn

POSTUP:

Zakysanou smetanu, česnek, parmazán a dijonskou a hrubozrnnou hořčici smícháme v misce dohromady a dochutíme solí a pepřem.

Batáty oloupeme, nakrájíme na větší hranolky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Pečeme na pekáči v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut. Občas promícháme.

« zpět na recepty

POUŽITÁ HOŘČICE:

Dijonská hořčice Bornier

POUŽITÁ HOŘČICE:

Hrubozrnná hořčice Bornier