Hořčice v kuchyni
Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí pomazánek, dipů a dresinků. Při vaření jsou kvalitní ingredience vždy základem perfektního výsledku. Dokladem toho, že hořčice Bornier patří k těm nejlepším, je její tradice – v kuchyni slouží milovníkům dobrého jídla již 200 let.
Obohaťte i vy s její pomocí svůj jídelníček a pochutnejte si na zajímavých „hořčičných“ delikatesách podle receptů, které jsme pro vás připravili.
Parmazánovohořčicový dip s batátovými hranolky
INGREDIENCE:
1 zakysaná smetana
1 nadrcený stroužek česneku
½ hrnku nastrouhaného parmazánu
2 lžíce dijonské hořčice Bornier
1 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
sůl
pepř
olivový olej
batáty
sůl
pepř
rozmarýn
POSTUP:
Zakysanou smetanu, česnek, parmazán a dijonskou a hrubozrnnou hořčici smícháme v misce dohromady a dochutíme solí a pepřem.
Batáty oloupeme, nakrájíme na větší hranolky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Pečeme na pekáči v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut. Občas promícháme.
POUŽITÁ HOŘČICE:
Dijonská hořčice Bornier
POUŽITÁ HOŘČICE:
Hrubozrnná hořčice Bornier